Ontmossen daken, rietendaken, opritten en terrassen

Groeit er mos op uw dak en wilt u meer weten over de mogelijkheden en de prijs van het ontmossen van daken?

Het is heel belangrijk om zorgvuldig uw dak te ontmossen en reinigen. Het mos dat op uw dak groeit, kan uw dak aantasten en schade veroorzaken. Zo kunnen er lekken ontstaan en worden dakpannen aangetast. Uw dak ontmossen is dus van groot belang.

Het ontmossen en coaten wordt bijna altijd in één keer gedaan, omdat we alle benodigdheden dan toch al bij hebben.

Verschuif de scheidingsbalk om het verschil te zien

Waarom je dak ontmossen?

1) Kans op lekken verminderen: dakpannen en leien die begroeid zijn met mos, worden poreus. Daardoor krijgt regenwater de kans om te infiltreren. Zo zal de kans op lekken vergroten.

2) Vorstschade vermijden: bij vriestemperaturen zal het vocht in het mos bevriezen. Dit kan barsten in de dakbedekking veroorzaken. Dit verhoogt opnieuw de kans op lekken.

3) Esthetische voordelen: je dak ziet er weer mooi uit. Een dakontmossing betekent dus een waardevermeerdering voor je woning.

Voor woningen ouder dan 10 jaar geldt het verlaagde Btw tarief van 6% i.p.v. 21%

Dakreiniging in 3 stappen

• Eerst wordt het dak volledig grondig gereinigd met warm water.

• Daarna brengen we een speciaal product aan om het dak te desinfecteren. Dit zorgt ervoor dat mossen en algen door vochtige ondergronden de kans niet krijgen om zich verder te ontwikkelen. Bij een gewone reiniging worden de zichtbare mossen en algen verwijderd, maar er blijven nog sporen achter. Dus daarom gebruiken een zeer krachtige desinfectant om de levensduur van uw dak te verlengen.

• Ten slotte brengen we een zeer kwalitatieve coating van ISO PAINT NORDIC op uw dak, zodat het nog lange tijd mooi en nieuw blijft.

Verschuif de scheidingsbalk om het verschil te zien